Thema 2017

Themaverhaal

Drie professoren van de universiteit Twente (Sacha van Vliet, Mark Sanders en Victor Doem) kennen elkaar omdat ze vroeger bij dezelfde scoutsgroep hebben gezeten, en na hun schoolperiode zijn gaan samenwerken. De drie professoren zijn sinds 1998 bezig met een geheim project. Het project heeft als doel om een ‘Quantum poort’ te ontwikkelen. Een Quantum poort is een poort die toegang geeft tot zogenaamde parallelle universums (een andere wereld). In de kelders van het universiteitscomplex hebben ze in 2012 het eerste prototype ontwikkeld. Echter was testen op het universiteitsterrein toen niet mogelijk, en zijn ze voor hun eerste test uitgeweken naar Beckum. Ergens in de bossen slaagde ze er in om de poort werkend te krijgen. Ze konden hun nieuwsgierigheid niet in bedwang houden en zijn gezamenlijk door de poort heengelopen. Ze kwamen ze terecht in een dimensie genaamd ‘Planeet Zero’; een wereld vol onaardse substanties en materie. Victor probeert een staal van materie mee te nemen, maar ontketend zo een instorting en een uitbarsting van groene lava. Sacha en Mark kunnen ontkomen en vluchten door de poort, maar Victor blijft achter doordat hij wegzakt in de groene lava. De professoren schrikken, en zweren nooit meer door de poort heen te gaan.

Een paar dagen na het bezoek aan Planeet Zero merken ze iets vreemds aan zichzelf: hun lichamen veranderen. Ze krijgen superkrachten… Sacha wordt deels onzichtbaar, en Mark kan vuur oproepen met zijn handen. Wanneer de overheid dit ontdekt, wordt het tweetal in quarantaine geplaatst voor onderzoek. Sacha weet te ontsnappen en begint te zoeken naar een manier om zichzelf en zijn vriend weer normaal te maken, terwijl hij uit handen van de overheid probeert te blijven.

In maart 2017 wordt Sacha weer benaderd door Mark. Ze hebben hun krachten inmiddels onder controle dankzij speciale pakken. Sacha wordt door Mark naar een oude legerbasis in de Twentse bossen gebracht. Het blijkt dat Victor nog leeft op Planeet Zero, en extreem sterke superkrachten heeft ontwikkeld. Hij noemt zichzelf nu dokter Doem, en heeft gezworen wraak te willen nemen op de professoren en iedereen in Twente. Daarnaast heeft hij een nieuwe Quantumpoort weten te bouwen, waardoor hij Twente bestookt met vuurballen en verschrikkelijke wezens. Maar erger nog: eens in de zoveel tijd weet dokter Doem een poort te bouwen die stabiel genoeg is om het Twentse land te bezoeken en verwoestingen aan te richten. De overheid vraagt Sascha en Mark om terug te keren naar Planeet Zero om dokter Doem te verslaan. Na lang beraad besluiten ze toe te stemmen, maar ze realiseren zich ook al snel dat ze dit niet alleen kunnen…

Ze besluiten hulp te vragen van de meest trouwe kameraden die ze kennen: de scouts van Twenteland. Op vrijdag 19 mei 2017 zullen Sacha en Mark een Quantum poort openen op het Beundersveld te Beckum. Ze vragen groepen scouts om hen te helpen om dokter Doem te verslaan en zo Twente weer veilig te maken. Ze laten hierbij wel weten dat de scouts een harde waarheid moeten accepteren: zodra ze door de poort gaan, zal hun lichaam veranderen en zullen ook zij superkrachten krijgen. Het is niet te voorspellen welke superkrachten de scouts krijgen, maar alles is mogelijk.

Dus, ben je niet bang en wil je Twente redden van de terreur van dokter Doem? Ben je bereid om door de Quantum poort te stappen en superkrachten te krijgen? Geef je patrouille dan op voor RSW Twenteland 2017: De superhelden van Twente